Kelas SenamanPengenalan

Azam untuk Kurus dan Fit?

Kelas Senaman 2018

" From Fat to Fit or Fit to Fittest... all fitness levels are welcome to join the hottest program in Shah Alam Helping people get amazing results with No Membership and No Contracts! Just a lot of fun and friends and amazing prizes to be one!"

Fit Challenge adalah sebahagian daripada Aktiviti Fit Club terbaru Shah Alam, Terbuka kepada Semua Tahap Fitness, Tiada Kontrak dan Tiada Membership.Anda Boleh menyertai semua aktiviti yang dikendalikan bersama Team Coach.

Kenapa Fit Challenge?

Anda Suka  Bersenam? Suka Kepada Gaya Hidup yang lebih Aktif, Ceria dan juga inginkan Pasukan yang dapat membantu anda mencapai Matlamat dan Impian.Ada kala kita rasa Keseorangan, Sering Diejek , MALAS BERSENAM , Sukar KAWAL PEMAKANAN dan duduk di dalam Suasana Negatif setiap hari yang akan mencuri IMPIAN Kita.Perkara ini Boleh diatasi sekiranya kita Sentiasa Berada di ZON Positif dan Bersama Rakan rakan yang ingin BERUBAH

Kita mementingkan semangat kerjasama berpasukan, melalui Konsep SIMPLE, FUN & MAGICAL!

Konsep


Peserta yang berminat akan mendaftar dengan Coach pada Tarikh dan Masa yang ditetapkan, Kita akan adakan Pre Test dan menerangkan perjalanan aktiviti harian dan juga tarikh tarikh penting semasa pertandingan.Sesi adalah selama 4 Minggu, Setiap Peserta akan dipantau oleh Coach dan juga diletakan di dalam Kumpulan berdasarkan Tahap FITNESS (Challenger untuk Permulaan, Warrior untuk Pertengahan dan Gladiator untuk Expert)

Fit Test


Kita adakan UJIAN TAHAP FITNESS Setiap Awal Musim dan juga Akhir Sebelum Penutup Musim.
Ujian diadakan berdasarkan Larian Beep Test, Situp dan Push up Selama 1 minit, dan Perbandingan Sebelum dan Selepas akan dinilai.


Fun Workout

Setiap Hari kita ada Workout bersama Coach, Jadual dan Tempat akan diberitahu semasa Sesi Pra Pendaftaran dan Berdasarkan Tahap Fitness.Peserta TIDAK DIWAJIBKAN HADIR semua SESI Latihan tetapi amat DIGALAKKAN bagi meningkatkan kecergasan dan pelajari kaedah Gaya Hidup Sihat.Latihan ini PERCUMA dan anda BOLEH membawa rakan atau keluarga anda untuk bersenam bersama sama.


Pelan Pemakanan dan Nutrisi

Setiap peserta akan diberikan Analisa Setiap minggu dan diberikan Kaedah dan Pelan Pemakanan Sihat berdasarkan Jumlah Kalori dan Nutrisi yang diperlukan.Setiap kali sesi latihan Coach akan menyediakan Pre Workout Hydration Drink dan Post Workout Protein Recovery Meal, Setiap Peserta akan diberikan Post Recovery Shake dan Boleh ditambah secara PILIHAN SENDIRI individu.PEMBELIAN PRODUK TIDAK DIWAJIBKAN 
Permarkahan dan Penilaian Pemenang


Kita akan memberi markah setiap peserta berdasarkan perubahan tahap fitness, setiap musim kita akan memilih Juara Berat Badan Paling Banyak Turun, Juara Bina Otot Tertinggi, Juara Pushup, Juara Situp dan Juara Larian.

Grand Prize akan diberikan berdasarkan konsisten menyertai Fit Challenge dan Pada setiap 4 Musim kita akan mengumumkan PEMENANG GRAND PRIZE

Langkah Seterusnya?


Hubungi Saya untuk Temujanji dan Juga Pre Test, dan Sekiranya anda bersedia menyertai cabaran ini
Call / Wassap Dr Kamarul
0162090812Fit Challenge Shah Alam

Shah Alam Fit Challenge Q&A (Soalan dan Jawapan)

PENTING: Sila rujuk risalah promosi kami untuk maklumat yang paling asas dalam hal Program Cabaran Fit kami. Apa-apa soalan lanjut daripada maklumat yang ditemui pada risalah itu perlu dijawab di bawah. Apa-apa maklumat lanjut di luar daripada apa yang disenaraikan di bawah boleh didapati dengan bercakap dengan salah seorang jurulatih kami. Kami berharap untuk membantu
anda mendapatkan keputusan yang menakjubkan !


AM :S: Apa / Siapa SAFC?

J : Shah Alam Fit Challenge dianjurkan dan ditaja oleh Raudhah Wellness Centre Seksyen 14 Shah Alam .Kami adalah kumpulan yang berdedikasi dan juga Jurulatih Coach yang telah datang bersama-sama untuk membangunkan satu Sistem Sokongan menggunakan Konsep "Kuasa 3 Kali Ganda"yang membantu Peserta untuk mendapatkan 100 % keputusan secara BERKUMPULAN berbanding anda Lakukan Sendiri Keseorangan. Anda melihat hasil MAKSIMUM! Kami percaya dalam mengekalkan kesihatan dan kecergasan, Kami menggunakan Konsep Simple Workout, Fun Activities dan Magical Results!


KAMI BUKAN Gimnasium ... KAMI BUKAN Pusat Slimming Centre 


KAMI TIDAK memerlukan KEAHLIAN atau Sebarang KONTRAK


Keperluan hanya kami adalah bahawa anda SERIUS untuk SUKSES dan BERUBAH

KOS ATAU HARGA :

 
S : Adakah RM150 setiap kelas, aktiviti, atau untuk keseluruhan 4 minggu cabaran ini?

J: RM 150 adalah YURAN KEMASUKAN untuk Cabaran Fit dan membolehkan anda untuk mengakses kerana banyak aktiviti Fit Club yang anda mahu.

S : Adakah RM 150  satu-satunya bayaran saya perlu membayar untuk memasuki cabaran atau ada bayaran lain yang saya akan diminta untuk membayar selepas itu kekal dalam cabaran atau mengambil bahagian dalam aktiviti ?

J: TIADA YURAN DIPERLUKAN lain untuk mengambil bahagian dalam setiap sesi 4 minggu Cabaran Fit atau mempunyai akses kepada aktiviti Fit Club.

Masa dan Time Komitmen:


S : Adakah saya perlu menghadiri sejumlah aktiviti Fit Club setiap minggu atau setiap bulan?

J: Tiada jumlah yang dikehendaki daripada aktiviti-aktiviti yang anda MESTI mengambil bahagian dalam, bagaimanapun dalam usaha kita untuk mengesan kemajuan anda supaya anda mempunyai peluang untuk memenangi cabaran yang kami meminta anda menghadiri "orientasi " permulaan dan " berat dalam" sesi dan juga kami menakjubkan " Fit Test." Selepas itu jumlah aktiviti yang anda menyertai , adalah benar-benar terpulang kepada anda. Lebih banyak anda hadir, semakin baik hasilnya dan lebih besar peluang untuk anda menjadi Cabaran Pemenang Fit !

S: Bagaimana " Orientasi , Timbang Dalam , Dan Fit Ujian" dilakukan?


J: Anda perlu menghubungi jurulatih untuk mengetahui tarikh dan masa yang "orientasi , berat dalam, dan ujian patut" untuk sesi yang berikutnya . Orientasi adalah perkhidmatan kepada anda untuk memahami bagaimana untuk menggunakan sistem sokongan  Raudhah Wellness Centre dan program Fit Club untuk mendapatkan hasil yang maksimum dan untuk menampung apa-apa soalan lepas atau garis panduan dalam hal cabaran. Yang berat dalam akan berlaku pada hari yang sama sebagai orientasi dan akan menjadi satu ukuran rasmi berat badan, lemak badan, dan jisim otot yang kami akan gunakan untuk menentukan pemenang cabaran. Ujian patut akan berlaku pada hari yang berikut orientasi. Ia akan menjadi satu ujian ketahanan berpandu beberapa pushups dan duduk- up anda boleh melengkapkan serta 1 batu jangka , berjoging, berjalan kaki atau bergantung kepada tahap semasa anda kesihatan dan kecergasan.


S: Apakah masa pelbagai Fit Club Aktiviti anda?

A: Setiap Hari Selasa 8.30 malam dan Khamis 8.30 malam di Dataran Kemerdekaan atau di Raudhah Wellness Centre di Vista  Alam (Ladies Only) untuk sesi senaman kemudian jam 9.00 malam untuk sesi Kelas Nutrisi.Setiap Sabtu Kita ada Fit Camp di Tasik Shah Alam (Kedai Kopi O) jam 7.30 pagi, dan Running Club setiap hari Rabu 8.50 malam di Fit Camp Dataran.Kita ada Mega Fit Club (Bowling/ Hiking / Futsal/ Badminton) berkala setiap bulan .

AKTIVITI CLUB FIT :


S: Bilakah aktiviti Kelab Fit anda berlaku?

J: Sila lihat " Masa dan Masa Komitmen " di atas dalam Q&A kami.

S: Di mana aktiviti-aktiviti berlaku?

A: Raudhah NC atau di Dataran Kemerdekaan tertakluk pada jadual

S: Apakah aktiviti-aktiviti yang anda ada dan yang hari-hari yang mereka diadakan pada ?

A: Kami mempunyai pelbagai aktiviti merangkumi daripada Running Kelab, Urban Challenge , Yoga, Bootcamps , Pertempuran Jantung , dan banyak lagi ! Tarikh-tarikh yang mungkin berbeza-beza semasa ke semasa jadi sila hubungi salah seorang jurulatih kami untuk mengetahui jadual yang paling terkini dan maklumat lanjut tentang setiap aktiviti.

S: Adakah ini satu program latihan peribadi atau saya akan mempunyai " pelatih peribadi "?

J: Wellness Centre Bukan gimnasium tetapi sebaliknya adalah satu program gaya hidup yang lengkap bersama-sama oleh sekumpulan jurulatih, untuk memberikan anda keputusan yang anda biasanya tidak akan melihat dengan pergi ke gym atau melibatkan diri pelatih peribadi. Semua Fit Club Aktiviti diadakan dalam tatacara kumpulan dan anda akan mempunyai jurulatih peribadi yang akan membantu membimbing anda dalam mendapatkan "100% keputusan" .

S: Apa yang saya perlu membawa dengan saya apabila menghadiri aktiviti Kelab Fit ?

A: Sila pastikan anda datang dengan aktiviti Fit Club bersedia untuk menjalankan dengan pakaian yang betul dan kasut. Anda juga mungkin mahu membawa tuala dan perubahan pakaian. Anda juga boleh membawa botol air bagaimanapun minum disediakan sebagai sebahagian daripada program ini. Sila membuat nota bahawa kita telah terhad ruang perubahan supaya kedatangan sudah berpakaian dalam pakaian senaman anda adalah disyorkan apabila mungkin. Perhatikan juga kami tidak dapat menawarkan kemudahan pancuran mandian .

PENYERTAAN:


S : Bolehkah saya mengambil bahagian dalam Cabaran Fit walaupun saya mempunyai kecederaan atau batasan fizikal?

J: Ya semua orang dialu-alukan untuk menyertai. Kami meminta bagaimanapun bahawa anda memberitahu jurulatih peribadi anda dan seorang yang mengetuai aktiviti keadaan anda. Kita akan sentiasa menggalakkan anda untuk menolak diri anda tetapi tahu had anda dan untuk berasa bebas untuk melangkah keluar atau rehat semasa aktiviti jika diperlukan.

S : Bolehkah saya membawa seseorang dengan saya untuk menyertai cabaran itu, dan / atau mana-mana aktiviti ?

J : Pada bila-bila masa anda boleh mengundang sesiapa yang anda ingin menyertai sesiapa aktiviti kami secara PERCUMA!


Selamat Menyertai Fit Challenge, Semoga Sihat Ceria Gembira dan Fit!Hubungi saya untuk Program Pengurusan Berat Badan, Sarapan Sihat dan Rendah GI
Dr Kamarul 0162090812 
Herbalife Independent Member

Tiada ulasan:

Pengurusan Berat Badan ? Dr Kamarul 0162090812